SELECTEAZA LIMBA

Romanian English Bulgarian

PROIECTUL
„O UNIUNE TRANSFRONTALIERĂ
ÎN UMBRA ISTORIEI”
Cod 15.2.1.123, e-MS ROBG 134
este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului
Interreg V-A România - Bulgaria Valoare contribuție U.E. - 2.722.353,22 EURO
previous arrow
next arrow
Slider

MUZEUL ISTORIC REGIONAL – ORAȘ DOBRICI

Coordonate: 43.57094, 27.83052

Adresa: orașul Dobrici, str. D-r Constantin Stoilov, Nr. 18, 9300

Web-site: www.dobrichmuseum.bg

Telefon: +359 58 603 256

Taxe de intrare: adulți – 3.00 leva, copii, elevi, studenți – 1.00 leva, bilet de familie – 4.00 leva

Discuții: în limba bulgară – 6,00 leva, în limba străină – 12,00 leva

Muzeul colectează, studiază, conservă și prezintă moștenirea cultural-istorică și naturală a Dobrogei și a raionului Dobrici. Mai mult de 180.000 de exponate sunt stocate în fondurile muzeului.

Este organizat în departamentele Arheologie, Renaștere, Etnografie, Istoria nouă, Literatură și Arte, Natura. Toate sunt împărțite în clădiri separate cu expoziții individuale.

Departamentul Arheologia Dobrogei se află în clădirea administrativă a Muzeului Regional. Intr-o sală sunt prezentate descoperirile cronologic aranjate din complexul preistoric unic de la Duranculac, vasele ceramice din necropolele getice de-a lungul râului uscat, obiecte de lux din colonizarea elenă a coastei Mării Negre, lucrări fine de marmură și bronz ale sculpturii și artei plastice romane, arme și unelte de lucru din os, piatră, bronz și fier, bijuterii de lux din centrele Despotatului din Dobrogea. Accentul expoziției se pune pe culturile diferitelor populații crescătoare de cai care au locuit în regiune: sciți, sarmați, alani, protobulgari și diverse triburi nomade târzii.

– Expoziția “Icoanele Renașterii din Dobrogea” cu cele mai numeroase icoane din Bulgaria ale “Sf. Sf. Chiril și Metodie” este prezentată în clădirea Galeriei de Artă.

MUZEUL ISTORIC REGIONAL – DOBRICI
Primaria Hârsova
Continutul acestui site nu reprezintă in mod necesar poziția oficiala a Uniunii Europene. Iniţiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informaţiile prezentate în site